Mariestads trädgårdsförening

Mariestads trädgårdsförening

Föredrag

TrädgårdscaféPosted by Gullan Thu, March 20, 2014 21:43:55
Tisdagen den 11 mars var vårt första trädgårdscafé för året, alltså en "försökskväll", för det var också första gången vi var på Trädgårdsskolans café. I genomsnitt har det kommit ca. 30 stycken till våra cafékvällar. Denna gång blev vi lite överrumplade men såå glada för den STORA uppslutning, hela 84 stycken intresserade kom för att lyssna till Majvor och Örjan från Melldala handelsträdgård.
Vi vill tacka Majvor och Örjan för en intressant kväll och ett stort tack till alla ni som kom för att lyssna. Vi vill också framföra en ursäkt att det blev lite trångt och att kaffet inte räckte till alla. Vi i styrelsen tar denna "försökskväll" med oss till planeringen inför resterande café kvällar. Tack än en gång!

Trädgårdscafé

TrädgårdscaféPosted by Gullan Wed, April 17, 2013 23:31:57

Onsdagen den 17 april fick vi en intressant och givande föreläsning av Christina Marmolin från Hushållningssällskapet.

Hon delade med sig av sina kunskaper om skadedjur och örter, vi fick goda och bra tips om hur vi praktiskt ska angripa skadedjuren men också hur vi tar hand om örter för att få goda kryddblandningar mm.

Trädgårdscafé

TrädgårdscaféPosted by Gullan Sat, November 24, 2012 20:10:19

Onsdagen den 21/11 var det årets sista trädgårdscafé. Vi var 24 stycken som fick ett intressant föredrag av Evalena Öman (landskapsarkitekt och lärare vid Dacapo) hon berättade om trädgårdsdesign i stort och smått .